MatekÁSZ, a fejlesztő matematikaverseny

Idén először rendeztük meg iskolánkban ezt a matematikaversenyt. Ez a megmérettetés megtanít arra, hogyan készüljünk fel, hogyan időzítsük a formánkat, koncentráljunk a feladatokra, gazdálkodjunk az idővel, ünnepeljük a győzelmet, vagy maradjunk erősek és lelkesek akkor is, ha valami nem a terveink szerint alakult.

A versenyről Janócsiné Luczi Klári néni, a matematika munkaközösség vezetője tájékoztatott. Január 29-én volt az iskolai forduló. Ez számunkra azért volt különleges, mert az online versenyek idejét éljük, és a hagyományos jelenléttel bíró versenyek üdítő kivételek. Természetesen az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartottuk. 6 osztályból összesen 26 gyerek vett részt a megmérettetésen. A versenyzőink jól felkészültek, igyekeztek a legjobb tudásuk szerint megoldani a feladatokat. Ezért gratulálunk minden résztvevőnek. 

Évfolyamonként a megyénkből az első 30 helyezett versenyző juthatott tovább. Örömmel kaptuk a hírt, hogy öt tanulónk bejutott a megyei fordulóba, amely március 12-én lesz megtartva. A 4. b osztályból három tanuló is jól vette az akadályt, és a megyei versenyen bizonyíthat, Gere Jázmin, Hajdu Balázs, és Hajdu Krisztián. Felkészítő tanáruk Kormányné Kalácska Edit néni. A 3. a osztályból gyönyörű eredményt ért el Földi Ádám, felkészítő tanára Tóthné Tencler Judit néni. És a 4. c osztályból szépen teljesített Balog Marcell, felkészítő tanára Földiné Jakab Edit néni. Itt szeretnénk mindnyájuknak gratulálni, és további szép sikereket kívánni.

Azoknak a kisdiákoknak, akiknek idén ez nem sikerült, kérjük, hogy ne szomorodjanak el, és arra biztatjuk őket, hogy jövőre is próbálják meg ezt az izgalmas versenyt.

  • Hajdu-Horváth Emese