Rendhagyó, különleges módon ünnepeltük meg idén a Karácsonyt

Az idei karácsonyunk más volt, mint a többi. Nem gyűlhettünk össze az aulában a hatalmas fenyőfa alatt, mint máskor szoktunk. Nem gyönyörködhettünk a szereplők csodálatos játékában, muzsikájában. Nem ölelhettük meg egymást. Az ebédlőben nem koccinthattunk kölyökpezsgővel, hogy köszöntsük ezt a szép ünnepet, és búcsúzzunk ettől az évtől.

Idén ezeket nem tehettük meg. Most megtanultuk, milyen kincs volt a birtokunkban. A közös programjaink, az önfeledt, gond nélküli együtt töltött idő, és a szeretet megnyilvánulásai, a kézfogás, az ölelés, a puszi, és az egymás mellettiség.

Most az iskolai és az otthoni karácsonyunk másképpen zajlott, zajlik, mint máskor, rendhagyóan. Az osztályok saját maguk díszítették fel a termeiket, adventi koszorút, karácsonyfát állítottak. A Mikulás minden kisgyereknek küldött édességekkel teli csomagot. Voltak, akik a város szép terére díszítettek fel egy-egy fából készült karácsonyfát. Volt, aki gyümölcssalátát, forró csokit készített, és voltak, akik mézeskalácsot, édességet majszoltak. Elhangzottak a kedves karácsonyi dalaink is. Az aulában osztályonként tekintették meg a gyerekek a művészeti tagozat rövid, de csodálatos műsorát a kivetítőről. Meghitt, családias volt ez az ünnep, szaloncukorral, gyertyával, és csillagszóróval.

Mégis, abban a reményben írom ezeket a sorokat, hogy jövőre visszatérhetünk a megszokott ünnepléshez. Felgyúlnak majd a Karácsony fényei, a betlehemi jászolban helyet foglal majd a szent család, mellettük felsorakozik az énekkar, és a szereplő gyerekek, mi pedig a tömött sorokban élvezzük a meghitt, csodálatos ünnepi műsort.

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek, de elsősorban nagyon jó egészséget!

 

Kapcsolódó kisfilmek:

https://youtu.be/l3QJASyjUAI

https://youtu.be/sVMDfpGcVqA

  • Hajdu-Horváth Emese